Leger des Heils Emmen trekt aan de bel; kledingnood dreigt!

Enveloppe met Kledingzak reshare

Het korps in Emmen maakt zich grote zorgen over kledinginzameling in de gemeente. Door de economische crisis leveren mensen minder kleding in, dragen hun kleding langer, waardoor de kwaliteit minder is.

Voor het Leger des Heils in Emmen, betekent dit een tekort aan tweedehands kleding. Bovendien staan de vrijwilligersbanen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder druk. Maar liefst negen mensen helpen nu vrijwillig bij het sorteren van de kleding.

Om de kledinginzameling een positieve impuls te geven, gaat het korps deze en volgende week met vrijwilligers langs de deuren om kledingzakken uit te delen. Inwoners kunnen de zak vullen met gebruikte kleding, schoenen of huishoudtextiel en aan de straat zetten. Vrijwilligers komen de zak op de aangegeven datum weer ophalen.

Met de inzamelingsactie hoopt het Leger des Heils voldoende kleding in te zamelen voor de doelgroep: circa 1200 inwoners per maand uit de regio Emmen, die rondkomen van een smalle beurs. De tweedehands kleding wordt gesorteerd in De Albatrosstraat 1. Het gaat om een pilot waarbij werkgelegenheid centraal staat. In de kledingwinkel van het Leger des Heils (Schaikweg 44) wordt de kleding vervolgens voor sociale prijzen verkocht of gratis verstrekt aan mensen in nood. 

Data inzameling per postcodegebied:

07 maart Klazienaveen
10 maart Emmer- Compascuum en Zwartemeer
11 maart Barger-Compascuum, Nieuw - Weerdinge, Roswinkel en Nieuw - Dordrecht.