Diner Hampshire Hotel 28 april

Wat een avond. Op de dag na Koningsdag zat een grote groep van ruim 170 kwetsbare Emmenaren aan een groots diner in het Hampshire Hotel aan de Van Schaikweg. Het diner was georganiseerd door het Leger des Heils en het resultaat van de prachtige opbrengst uit de digitale kerstpot van vorig jaar, met dank aan de gulle gevers.

De aanwezigen werden getrakteerd op een driegangen diner, klaargemaakt door de leerlingen van de horeca opleiding van het Drenthe College. Tussen het hoofdgerecht en het dessert vertelden wethouder Jan Bos (zorg en welzijn) en majoor Sjaak van Hese over armoede, schulden en over kansen in Emmen. “Daarvoor hoef je Emmen niet uit. Samen, u, het Leger des Heils en de gemeente werken wij aan een betere toekomst.”  Wethouder Bos riep de aanwezigen op om toch vooral geen geld te laten liggen en nog eens goed na te gaan waar de mensen recht op hadden. Majoor van Hese vertelde over de strijd die het Leger in Emmen en omgeving blijft voeren tegen eenzaamheid, armoede en schuldenproblematiek. “Wij staan voor jullie klaar.”

Tijdens het dessert speelde Salvation Brass Emmen en bij het naar huis gaan kregen de aanwezigen een presentje mee. De organisatie kijkt dankbaar en tevreden terug en, aan de reacties te horen, de aanwezigen ook.